Кои са най-дружелюбните градове в Европа? Читателите на списанието за пътешествия

...
Кои са най-дружелюбните градове в Европа? Читателите на списанието за пътешествия
Коментари Харесай

Кои са най-дружелюбните градове в Европа?

Кои са най-дружелюбните градове в Европа? Читателите на списанието за пътешествия CN Traveler дават отговор на този въпрос. Те гласоподаваха за премиите Readers Choice Awards за 2023 година, като преди всичко като най-дружелюбен град в Европа бе класира италианския Сиена. Чудното място завоюва с оценка от 98,33%. Може да сте на прелестна дестинация, само че това, което ще ви накара да се чувствате в действителност добре, е отношението на локалните и общуването с тях.

Сиена е оживена дестинация с прелестна атмосфера и готически здания. Има обилие от оживени кафенета, фамилни заведения за хранене, а градът е прочут с годишното си Палио. Това е конно надпреварване без седло, което се организира всяко лято на Пиаца дел Кампо. Историческият център на града се смята за място с " изключителна универсална стойност “ от ЮНЕСКО и, несъмнено, локалните поданици са известни с топлото си посрещане.

На второ място е класиран ирландският град Корк. Той е един обаятелен, многолюден център в сърцето на чудния пейзаж на окръг Корк, който си коства да посетите, в случай че обичате храна и зашеметяващи картини. Всъщност ирландците са известни със своята любезност по целия свят, тъй че не е изненада, че Дъблин се подрежда на трето място, в класацията за най-приветлив град в Европа.

Испания също може да се похвали с положителни резултати, защото Малага и Сан Себастиан влизат в топ 10, написа bTV. Столиците на наши съседки също са измежду най-дружелюбните градове в Европа. Това са румънската столица Букурещ и сръбската Белград. Хърватия и Словения също имат представители в тази ранглиста. Това са градовете Дубровник и словенската столица Любляна. 

Ето листата с топ 10, избран от премиите Readers Choice на CN Traveller.

Сиена, Италия (98.33)

Корк, Ирландия (97.00)

Дъблин, Ирландия (95.37)

Хелзинки, Финландия (95.00)

Белград, Сърбия (94,55)

Малага, Испания (94.19)

Сан Себастиан, Испания (92.67)

Дубровник, Хърватия (92.61)

Букурещ, Румъния (92,5)

Любляна, Словения (92.31)
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР